Europska nogometna federacija UEFA objavila je danas izbor najboljih igrača po odabiru posjetitelja njihove službene internet stranice i novinara njihovog portala, po kojima je najbolja postava iz prošle godine: Neuer - Alaba, Ramos, Godin, Lahm - Kroos, Di Maria, Robben - Ronaldo, Messi, Ibrahimović.


Postavom, dakle, dominiraju nogometaši minhenskog Bayerna, koji je imao sjajnu sezonu na domaćem planu, pa su tako svoje mjesto među najboljih jedanaest našla četvorica igrača iz aktualne postave bavarskog kluba, te Toni Kroos, koji je u međuvremenu preselio u Real Madrid. Jasno je kako je velikog utjecaja na njihov plasman imalo i osvajanje naslova prvaka s reprezentacijom Njemačke.

Iz redova europskog prvaka Real Madrida tu su, uz spomenutog Kroosa, još Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, te Angel Di Maria, koji je ljetos postao član Manchester Uniteda, a najbolju jedanaestoricu kompletiraju Diego Godin iz madridskog Atletica, Zlatan Ibrahimović iz PSG-a, te nezaobilazni Lionel Messi.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Uz 40 novinara portala uefa.com, u izboru je sudjelovalo čak 8,4 milijuna glasača, a najviše glasova, 623.046, dobio je Cristiano Ronaldo.

Zanimljivo je kako je u glasovaju sudjelovalo samo 6% navijača minhenskog Bayerna, dok najveći broj glasača, njih 18%, navija za madridski Real, a na drugom mjestu po brojnosti su navijači turskog Galatasaraya, koji čine udio od čak 16% glasača. Uz 11% glasača navijača Barcelone, u top pet je još jedan turski klub - Fenerbahce, s 6% glasača.

Najveći broj glasača, očekivano, čine europljani, njih 69%, a slijede južnoamerikanci s 12%, te azijci s 10%.

{adselite}