Najmanje 30 egipatskih navijača poginulo je protekle večeri u sukobu s lokalnom policijom, koja je na njih ispaljivala suzavac i gumene metke dok su se naguravali kako bi ušli na stadion u Kairu kako bi gledali ligašku utakmicu između Zamaleka i ENPPI-a.


Preživjeli svjedoci tvrde kako je policija pucala na navijače Zamaleka s ulaznicama, koji su pokušavali ući na stadion Protuzračne obrane u vlasništvu vojske u istočnom Kairu, no ministar unutarnjih poslova te države kaže kako je sukob počeo nakon što su navijači bez ulaznica pokušali provaliti u stadion, te kako je uzrok pogibije navijača stampedo koji je nastao u panici.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ovo je već treći veliki incident koji je rezultirao velikim brojem žrtava u Egiptu od revolucije 2011. godine. Preko 70 navijača je poginulo u masakru 2012. godine, kad su navijači Al Ahlya pobijeni u neredima u Port Saidu. Vlasti su tada za smrt navijača okrivile navijače rivalskog kluba, no pristalice Al Ahlya smatrali su kako su oni bili na meti policije zbog svoje uloge u svrgavanju predsjednika Hosnija Mubaraka godinu dana ranije, te u demonstracijama koje su uslijedile.

Navijači Zamaleka su imali sličnu ulogu u protestima 2011. godine, pa neki od njih smatraju kako je jučerašnji čin zapravo čin osvete od strane vlasti. Posljednjih tjedana oni su bili i u sukobu s predsjednikom kluba Mortadom Mansourom, kontrarevolucionarnim odvjetnikom, koji ne skriva svoju netrepeljivost prema najžešćim navijačima.

Unutar stadiona, utakmica je odigrana kao da se ništa nije dogodilo, no vodstvo egipatskog nogometnog saveza kasnije je suspendiralo domaću ligu do daljnjeg.