Bivši nizozemski internacionalac, Patrick Kluivert preuzeti ce trenersku ulogu na dva tjedna u australskom Brisbane Roaru.
Kluivert ce takoðer postati službeni ambasador kluba iz A-Lige onog trenutka kada mu se završi ugovor i trener Roara, Ange Postecoglu vjeruje kako suradnja sa bivšim igracem Ajaxa, Milana, Barcelone i Newcastle Uniteda može uvelike pridonijeti Brisbaneu na i izvan terena.

"Kratkotrajno gledajuci vjerujem kako ce ovo inspirirati igrace da svoju igru uzdignu na viši nivo. Ne dogaða se cesto da igrac iz ove zemlje provodi vrijeme, uci i radi s jednim od najvecih graca našeg doba. Siguran sam da ce igraci Roara iskorisititi svaki moguci trenutak da bi iz ovog iskustva izvukli ono najbolje." Izjavio je.

Zatim je nadodao."Gledajuci ovo na duži period, sigurno je da ce nam ta veza pomoci izgraditi jake odnose izvan Australijskog nogometa i te cemo iste kontakte moci iskoristiti u cilju promocije i jacanja kluba. Veoma smo ambiciozni i Patrickovu posjetu vidimo kao pocetak našeg programa izgradnje jednog od najjacih klubova ne samo u Australiji nego i u citavoj Aziji."