Dvije igracice nogometne reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje suspendirane su jer se pokazalo da su muškarci. Zabranjen im je i nastup na Svjetskom prvenstvu nogometašica u Njemackoj, prenose njemacki mediji.

Sestre Salimata i Bilguisa Simpore bile su kljucne igracice Gvineje, koja je iznenaðujuce izborila plasman na SP. No sada se otkrilo i zašto. One su muškarci. Zbog straha od mogucih sankcija, Gvineja je sestre ili možda preciznije receno bracu Simpore izbrisala s popisa igraca za svjetsku smotru.

Optužbe protiv Ekvatorijalne Gvineje za 'švercanje' muškaraca još su prošle godine tijekom africkih kvalifikacija iznijele Nigerija i Gana, no Africki nogometni savez odbio ih je iako nisu provedena testiranja spola.

Nogometni Menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri!"Fizicki kontakt s njima tijekom utakmice bio je dovoljan da utvrdiom da je rijec o muškarcima. Znate, neke se stvari ne mogu samo tako sakriti." rekla ja kapetanica reprezentacije Gane Diana Ankomah.

Salimata je optužen i da je igrao za ženske reprezentacije Burkine Faso i Obale Bjelokosti za odreðenu naknadu.

"Ove izmišljotine su rezultat kompleksa manje vrijednosti naših protivnica." pisalo je u priopcenju Nogometnog saveza Ekvatorijalne Gvineje nakon prvih optužbi.

Africka nogometna federacija (CAF) zasad ne želi komentirati ove vijesti, a šute i organizatori Svjetskog prvenstva koje ce se od 26. lipnja do 17. srpnja održati u Njemackoj.

/HRT/