Dok se vecina današnjih nogometaša kune kako voli klub za koji igra, a onda promijeni dres cim stigne prava ponuda, kamerunski reprezentativac u redovima Tottenhama Benoit Assou-Ekotto je iskreno priznao kako nogomet igra samo zbog novca.

Assou-Ekotto je 2007. godine imao tešku ozljedu koljena zbog koje je dugo bio izvan terena, te kaže kako ga je to natjeralo da pogleda stvari iz šire perspektive.

Sada kaže kako nogomet gleda samo kao obicni posao i priliku za zaradu.

"Kada vam lijecnik kaže da možda više nikada necete zaigrati nogomet, to vas natjera da stvari pogledate iz drugacije perspektive. Shvatite da u životu ima i važnijih stvari od udaranja lopte. Nikada se nisam dao uvuci u dvolicnost nogometa, ali sada sam možda još kriticniji u svom odnosu prema svemu tome. Sretan sam i cijenim ono što imam, ali nogomet je samo posao i ništa više." rekao je Assou-Ekotto.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri!"Ja sam radije iskren i kažem ono što mislim. Ja igram nogomet kako bih zaradio novac i olakšao sebi život. Da, ja igram za novac, ali ne ustaju li svi ostali ujutro i odlaze na posao? To rade kako bi osigurali novac za svoju obitelj." dodao je.

Osvrnuo se i na igrace koji se kunu na vjernost klubu, a onda odu cim seukaže bolja prilika.

"Ljuti me kada igraci pricaju kako igraju za grb. Mislim da bi trebali biti odgovorni kada ljube grb, a onda šest mjeseci kasnije odu zbog bolje place. Nakon svega, pojave se na konferenciji za novinare i pricaju o povijesti kluba i o tome kako ga vole. Ali što je prva stvar koju pitaju prije potpisa ugovora? Koliko novca! Ja imam savjest, tako da nisam spreman reci nešto u što ne vjerujem." zakljucio je Assou-Ekotto.