Žalbena komisija Međunarodne nogometne federacije FIFA-e potvrdila raniju odluku svoje disciplinske komisije o zabrani dovođenja igrača za madridske klubove Real i Atletico u sljedeća dva prijelazna roka.


Ovogodišnji finalisti Lige prvaka tako će nova pojačanja moći dovoditi tek u siječanjskom prijelaznom roku 2018. godine.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Podsjetimo, madridski su klubovi kažnjeni zbog kršenja pravila o dovođenju maloljetnih stranih nogometaša, za što je ranije kažnjavana i Barcelona. Kazna je trebala biti na snazi već od ovogodišnjeg siječanjskog prijelaznog roka, ali je odgođena zbog toga što su se Real i Atletico žalili, pa im je omogućeno dovođenje novih igrača i u prijelaznom roku koji je završen s posljednjim danom prošlog mjeseca.

U priopćenju Žalbene komisije objavljenom na FIFA-inoj internet stranici stoji da se u potpunosti potvrđuje odluka disciplinske komisije u oba slučaja.

Atletico je, uz to, dodatno kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 900.000 švicarskih franaka, a Real kaznom u iznosu od 360.000 švicarskih franaka, te su oba kluba dobila rok od 90 dana da srede situaciju sa svojim maloljetnim igračima koji su nepravilno registrirani.