Nakon šest engleskih klubova, koji su protekle večeri istupili iz projekta europske superlige, danas su to napravili i milanski klubovi Inter i Milan, te madridski Atletico, ostavivši tako u krhotinama projekta tek Barcelonu, Real Madrid i Juventus.


Predsjednik Juventusa i jedan od glavnih inicijatora projekta Andrea Agnelli rekao je ranije danas kako projekt nije ostvariv bez engleskih klubova, pa se može smatrati kako je i Juventus već odustao.

S obzirom da Barcelona nije niti potpisala ugovor pristupanju superligi, može se reći kako je madridski Real na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom ostao sam u ligi koju su planirali iskoristiti za pokrivanje svojih ogromnih dugova izazvanih dugogodišnjim preplaćivanjem igrača i tekućom rekonstrukcijom stadiona Santiago Bernabeu u koju će biti utrošeno preko pola milijarde eura.

"Prihvatili smo poziv za sudjelovanje u projektu superlige s iskrenom namjerom da navijačima širom svijeta ponudimo najbolje moguće europsko natjecanje i u najboljem interesu kluba i naših vlastitih navijača. Promjena nije uvijek lagana, ali evollucija je nužna za napredak, a strukture europskog nogometa su evoluirale i mijenjale se tijekom desetljeća. Međutim, glasovi i zabrinutost navijača širom svijeta su bili jasni kad je u pitanju superliga, a AC Milan mora biti osjetljiv na glasove onih koji vole ovaj divni sport. Nastavit ćemo raditi naporno kako bismo pružili održiv model za nogomet." poručili su iz Milana.

"FC Inter Milan potvrđuje kako klub više nije dio projekta superlige. Mi smo uvijek posvećeni tome da navijačima pružimo najbolje moguće iskustvo igre, inovacije i uključivost su od osnivanja bili dio našeg DNK. Naša posvećenost tome da zajedno sa svim dionicima popravimo nogometnu industriju se nikada neće promijeniti. Inter vjeruje da nogomet, kao i svaki sektor ili aktivnost, mora imati u interesu konstantni napredak svojih natjecanja kako bi nastavio uzbuđivati navijače svih dobi širom svijeta, unutar okvira financijske održivosti. S tom vizijom ćemo nastaviti raditi s institucijama i svim dionicima za budućnost sporta kojeg volimo." stoji u službenom priopćenju Intera.

"Uprava Atletico Madrida se sastala jutros i odlučila službeno poručiti superligi i ostalim klubovima osnivačima svoju odluku da ne formalizira svoje učešće u projektu. Atletico Madrid je prošlog ponedjeljka donio odluku da se priključi projektu kao odgovor na okolnosti koje danas više ne postoje. Za klub je ključna harmonija izmešu svih grupa koje čine obitelj Rojiblancosa, a posebno naših navijača. Prva momčad i trener Simeone su izrazili svoje zadovoljstvo odlukom kluba, razumijevajući da sportske vrijednosti moraju prevladati ispred svih drugih kriterija." objavili su iz Atletica.