Portugalski trener Jose Mourinho kaže kako mu se ne žuri s povratkom nogometu nakon što je 19. travnja dobio otkaz u Tottenhamu, u kojem je u studenom 2019. godine naslijedio Mauricija Pochettina i odveo londonski klub do šestog mjesta u Premier ligi u svojoj prvoj sezoni.


Pedesetosmogodišnji trener je ostao bez posla nakon razočaravajućeg drugog dijela tekuće sezone, u kojem su Spursi ispali iz mjesta koja vode u europska natjecanja sljedeće sezone i u kojoj su izbačeni iz Europa lige u osmini finala zagrebačkog Dinama. Jedina svijetla točka bio je plasman u finale Liga kupa, koje Mourinho ipak nije dočekao, jer je otkaz stigao šest dana prije finala na Wembleyu, u kojem je Tottenham kasnije bez ozbiljnijeg otpora poražen od Manchester Citya.

"Trenutno nemam planova. Nastavljam sa svojim normalnim životom. Osjećam se svježe. Osjećam se smireno. Na odmoru sam. Imam više vremena za rad kod kuće i analiziranje. Pričekat ću s povratkom u nogomet. Ne samo na pravi klub, nego na pravu kulturu. Možda je sljedeća sezona prerano, vidjet ćemo." rekao je Mourinho u razgovoru za The Times.

Bivši menadžer Chelsea i Manchester Uniteda po prvi put u svojoj trenerskoj karijeri izgubio deset ligaških utakmica u jednoj sezoni.

Jamie Carragher je o njegovoj menadžerskoj karijeri u Premier ligi rekao kako je 'taj brod otplovio nakon što ga je Tottenham otpustio'. Mourinhov mandat na klupi Tottenhama bio mu je četvrti u Premier ligi, nakon što je dva puta bio na klupi Chelsea i jednom u Manchester Unitedu, ali Carragher smatra da će teško imati i peti.

"Ne vidim Mourinha ponovno u Premier ligi, mislim da je taj brod otplovio. Teško mi je zamisliti neki klub koji bi ga sada doveo - bio je u Spursima, tako da neće u Arsenal, bio je u Unitedu, tako da neće u City, Liverpool ga ne bi htio. Bi li on otišao u neki klub iz sredine ljestvice? Ja ga baš ne vidim u takvoj ulozi, doista ne. Ili će u neku reprezentaciju ili možda u Italiju. Talijanski prvak će ove sezone biti Inter s Antoniom Conteom, koji igra njegov tip nogometa, tako da možda tamo može proći lakše nego drugdje, jer je njegova igra bila teško gledljiva za navijače Spursa." dodao je Carragher.