Vratar njemackog bundesligaša Hannovera Ron-Robert Zieler dobro je unovcio pozive koje mu je uputio izbornik njemacke nogometne reprezentacije Joachim Löw.

Za tri odgledane utakmice s tribina 22-godišnji ce mladic na racun pospremiti 54.000 eura. Njemacki nogometni savez (DFB), naime, ne radi nikakvu razliku izmeðu reprezentativaca koji su igrali, bili meðu rezervama ili sjedili na tribini. Za svaki poziv u nacionalnu ekipu u kvalifikacijama za Euro 2012. premija je 18.000 eura .

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri!Zieler je prvi put pozvan prošli mjesec za utakmicu protiv Austrije, a potom i za meceve protiv Turske i Belgije. U prve je dvije utakmice ostao treca opcija, iza Manuela Neuera i Tima Wiesea, a tako ce biti i veceras u susretu s Belgijancima. Unatoc tome što je Njemacka vec osigurala plasman na Euro prvim mjestom u grupi A, Löw neme namjere u Düsseldorfu previše eksperimentirati, tako da ce Zieler opet na tribinu.

Iako, dakle, još uvijek nije docekao premijeru u dresu ''elfa'', zaradio je sasvim solidan honorar samo na racun poziva u reprezentaciju. Ukupno ce DFB za 36 igraca koji su primali pozive tokom aktualnih kvalifikacija, te za clanove strucnog štaba, isplatiti oko cetiri milijuna eura premija.


/Totalsport/