EuroNogomet, nogometni magazin

Španjolska vlada najavila potpunu zabranu 'ultras' grupa

Španjolska vlada potražit će način kako bi u potpunosti zabranila rad nasilnim grupama navijača poznatima kao "ultras" nakon nedjeljne smrti navijača Deportiva prilikom sukoba u Madridu, objavio je španjolski ministar sporta Miguel Cardenal.

Ažurirano Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 15:20

Hitovi: 11758

Opširnije...

Ultras pokret u Italiji (3. dio)

Što god da je u pitanju, Ultrasi su ipak postali kontinentalni uzor, pokrenuvši slicno organiziranje navijaca u najvecem dijelu Europe. Putovanje na gostujuce utakmice je postao najvažniji moment u životu ultrasa, koji se nisu plašili potencijalnih opasnosti koje su ih na tim putovanjima cekale.

Ažurirano Petak, 21 Kolovoz 2009 14:26

Hitovi: 16148

Opširnije...

Ultras pokret u Italiji (2. dio)

Drugi aspekt specifican za Ultrase je njihov snažan osjecaj prema vlastitom teritoriju. Zapravo, dijelove tribina na kojima su se oni okupljali s vremenom su u potpunosti napustili tzv. 'normalni' navijaci klubova, koji su se morali preseliti kako bi napravili mjesta za transparente Ultrasa.

Ažurirano Srijeda, 19 Kolovoz 2009 14:25

Hitovi: 26569

Opširnije...

Ultras pokret u Italiji (1. dio)

Prva skupina "ultrasa", nogometnih navijaca starosti izmeðu 15 i 25 godina, koji su se ocito razlikovali od klasicnog modela odraslog nogometnog gledatelja, pojavili su se u Italiji krajem šezdesetih i pocetkom sedamdesetih godina. Okupljeni na dijelovima tribina sa najjeftinijim ulaznicama i privuceni od strane klubova

Ažurirano Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2009 03:24

Hitovi: 19984

Opširnije...

Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN