Aurelio Pereira, trener koji je otkrio talent Cristiana Ronalda još dok je bio dijete, vjeruje kako je upravo njegova želja za tim da postane najbolji na svijetu doprinijela osvajanju druge Zlatne lopte.

 

Da nije imao snagu karaktera i želju postati najbolji na svijetu, Ronaldo je mogao napustiti nogomet kao tinejdžer, tvrdi Pereira, koji ga je kao dvanaestogodišnjaka doveo u lisabonski Sporting.


"Kad je Ronaldo stigao u Lisabon imao je samo dvanaest godina i jako se teško uklapao. Ispočetka je jako često plakao. Napustio je svoj zavičaj, svoju obitelj, i otišao u daleki, veliki, kozmopolitski grad, u okrutno okruženje, a tada nismo imali infrastrukturu kakvu imamo danas... zamislite kako mu je bilo. Nije uopće bilo lako, a da nije bio tako jak i da nije bio toliko uvjeren da je njegov san postati nogometaš, mogao je otići natrag. Da momak koji nije toliko jak iskusi takve uvjete kakve je Ronaldo imao u karijeri, sigurno bi napustio nogomet i objesio kopačke o klin." rekao je Pereira.

 

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 

Pereira je razgovarao s Ronaldom nakon osvajanja druge Zlatne lopte, te tvrdi kako bi bilo nepravedno da igrač njegovih sposobnosti osvoji tu prestižnu nagradu samo jednom u karijeri.


"Razgovarao sam s Cristianom kako bih mu čestitao. Bio je veseo i vrlo uzbuđen, kao i ja. Jako sam sretan zbog njega. Bilo bi nepošteno da Ronaldo ima samo jednu Zlatnu loptu, s obzirom da je tako značajan igrač. To je individualna nagrada, a Cristiano je, bez sumnje, najbolji igrač. On je postigao 69 golova, više nego ostala dvojica kandidata zajedno. Puno je radio kako bi dobio trofej. Samo on zna koliko, samo on zna koliko je vremena posvetio svom sportskom životu. Nogomet je njegov život." dodao je Pereira.