EuroNogomet, nogometni magazin

Dani Olmo: Koliko je nogomet predivan!

Znam što mislite. Znam što želite znati. To je pitanje koje mi uvijek postavljaju. Kako sam otišao iz Barcelone u Zagreb, a onda u Leipzig? Kakav to katalonski dječak, rođen samo 25 kilometara od Nou Campa, napusti La Masiu kako bi otišao u Hrvatsku? Da, znam. Doći ćemo do toga. Ali za početak, moja priča počinje u Terassi, i počinje s loptom.

Ažurirano Petak, 02 Travanj 2021 12:15

Hitovi: 694

Opširnije...

Koja je stolica na stadionu najbolja za praćenje utakmice?

Nogomet je kompetitivna igra, ali i najgledaniji sport na svijetu. Onog trenutka kad je prvi nogometni klub odlučio ljudima naplaćivati novac kako bi gledali utakmice uživo, nogomet je postao sport za gledatelje, sa svim naletima neizrecive sreće koje ta činjenica nosi sa sobom.

Ažurirano Utorak, 16 Ožujak 2021 18:11

Hitovi: 495

Opširnije...

Zašto o igraču nikad ne treba suditi na osnovu statističkih podataka?

Moderna tehnologija je unijela puno promjena u današnji nogomet. Tvrtke koje pružaju uvid u statističke podatke napravile su od svega ogroman i unosan posao. Ali, koliko doista 'sirovi' statistički podaci pokazuju stvarnu vrijednost i učinak igrača?

Ažurirano Četvrtak, 04 Ožujak 2021 09:53

Hitovi: 905

Opširnije...

Kako spriječiti i liječiti pet najčešćih ozljeda kod nogometaša?

Ozljede su sastavni dio svakog sporta, a nogomet kao iznimno fizički zahtjevan i kontaktni sport je tu u samom vrhu. Većina nogometaša radi slične pokrete za vrijeme utakmica, pa je i opterećenje i rizik za teže ozljede kod većine na istim dijelovima tijela, zbog čega postoji i nekoliko klasičnih nogometnih ozljeda.

Ažurirano Četvrtak, 12 Studeni 2020 14:10

Hitovi: 604

Opširnije...

Da bi izbjegli ozljede, nogometaši moraju promijeniti način na koji se kreću

Ozljede su integralni dio nogometne igre, reći će ljudi koji se bave tim poslom. Sigurno je kako se broj ozljeda u nogometu ne smanjuje, iako je većina klubova iz najvišeg ranga u svoje strukture uključila eksperte iz polja sportske medicine i znanosti, a oprema i tereni za igru su daleko kvalitetniji nego ranije. Broj nekih ozljeda, kao na primjer istegnuća mišića zadnje lože ili puknuća ligamenata koljena je čak i u porastu.

Ažurirano Subota, 07 Studeni 2020 08:58

Hitovi: 613

Opširnije...

Psihološka perspektiva nogometa bez 12. igrača

Publika kao 12. igrač u jednoj nogometnoj utakmici itekako može utjecati na učinkovitost igrača, a posljedično i na rezultat igre. Zbog koronavirusa prošla je sezona završila u dosad neviđenoj atmosferi na praznim stadionima na kojima su eventualno bile grafike publike i nasnimljen zvuk navijanja kako bi gledateljima s malih ekrana doživljaj gledanja utakmice bio iole sličan onome na što su navikli. Međutim, sportaši na terenu, koji nisu ni vidjeli ni čuli mnoštvo navijača, imali su potpuno drugačije iskustvo igranja što se moglo odraziti i na neka njihova ponašanja.

Ažurirano Četvrtak, 24 Rujan 2020 08:33

Hitovi: 767

Opširnije...

Nogomet poslije pandemije: Biti više kao Athletic Bilbao?

Regrutirajući samo lokalne igrače, baskijski klub nije stvorio samo jedinstveni identitet, nego je generirao cijeli način razmišljanja među svojim navijačima. To bi mogle biti dobre smjernice i za druge klubove.

Ažurirano Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 12:35

Hitovi: 1138

Opširnije...

Komentar: Slaba, slabašna Bundesliga

Natjecanja Prve njemačke nogometne lige su završena i Bayern je opet prvak. Ali golema razlika prema drugoplasiranom i jadni rezultati u europskim natjecanjima svjedoče o slaboj ligi, misli Andreas Sten-Ziemons.

Ažurirano Nedjelja, 21 Svibanj 2017 20:28

Hitovi: 11665

Opširnije...

Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN